Sieni-yrttitäytteinen filee ja uunijuurekset

25.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sieni-yrttitäytteinen filee ja uunijuurekset

Ainekset

7 annosta
1 1,5 kg naudan sisäfileetä
2 2 rkl voita
3 1 tl suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
Täyte
1 400 g herkkusieniä tai 1 l metsäsieniä
2 1 rkl öljyä
3 2 rkl soijakastiketta
4 1 rkl sinappia
5 2 rkl ranskankermaa
6 1 dl silputtuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 Lisäksi paistinlankaa sitomiseen
Uunijuurekset
1 1 kg porkkanaa
2 400 g palsternakkaa
3 3 sipulia
4 3 rkl öljyä
5 1 tl suolaa
6 2 tl kuivattua timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 119 g
Proteiinia 49 g 340 g
Rasvaa 22 g 154 g
Kuitua 8 g 53 g
Energiaa kJ 1 940 13578
Energiaa kcal 464 3245

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista uunijuurekset. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja sipulit. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää öljy, suola ja timjami. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.Valmista täyte. Puhdista ja paloittele sienet. Hauduta sieniä kuumassa pannussa, kunnes sienistä on haihtunut neste pois. Lisää öljy ja jatka paistamista hetki. Lisää soija, sinappi ja ranskankerma. Hauduta hetki ja lisää yrtit ja pippuri.Leikkaa fileestä kapeat päät pois ja valmista niistä pihvejä tai muuta ruokaa. Leikkaa filee auki levyksi. Mausta lihan sisäpuoli suolalla ja pippurilla ja levitä täyte lihalle. Kääri liha rullalle ja sido paistilangalla. Mausta liha ulkopuolelta suolalla ja pippurilla. Jos filee on iso, voit leikata sen kahdeksi palaksi, jolloin ruskistaminen on helpompaa. Sulata voi pannussa ja ruskista filee nopeasti. Nosta se uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari lihaan.Kypsennä fileetä 125-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta, noin 25–30 minuuttia. Tällöin liha on punertavaa. Jos haluat fileen kypsänä, anna sisälämpötilan nousta 65–70 asteeseen. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa uunijuuresten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5