Sieni-savujuustopiiras

17.9.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sieni-savujuustopiiras

Sieni-savujuustopiiras kätkee sisäänsä herkkusieniä, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia – ja savujuustoa. Nauti iltapalana tai tarjoa vieraille raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

9 annosta
Taikina
1 150 g voita tai margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 0,5 dl kauraleseitä
4 ripaus suolaa
5 3 rkl maitoa
Täyte
1 2 pakettia (à 200 g) herkkusieniä
2 1 pieni valkosipulinkynsi
3 1 rkl voita tai margariinia
4 ripaus rouhittua mustapippuria
5 1 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
6 3 kananmunaa
7 2,5 dl maitoa
8 3 dl raastettua savujuustoa, esim. Pohjanpoika

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 184 g
Proteiinia 13 g 113 g
Rasvaa 24 g 220 g
Kuitua 3 g 23 g
Energiaa kJ 1 468 13212
Energiaa kcal 351 3158

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leseet. Lisää suola ja maito ja sekoita taikinaksi. Painele taikina voidellun noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja nosta jääkaappiin. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pannulla hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes sienistä on neste osaksi haihtunut. Lisää nokare rasvaa ja ripaus pippuria. Nosta pannu syrjään. Sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit. Kaada jäähtynyt sieniseos piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat ja maito. Valuta munamaito päälle. Ripottele pinnalle raastettu savujuusto. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5