Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sieni-savujuustopiiras

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Sieni-savujuustopiiras kätkee sisäänsä herkkusieniä, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia – ja savujuustoa. Nauti iltapalana tai tarjoa vieraille raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

Taikina

150 g
Voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kauraleseitä
Suolaa
3 rkl
Maitoa

Täyte

2 kpl
(à 200 g) herkkusieniä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 rkl
Voita tai margariinia
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
3 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Maitoa
3 dl
Raastettua savujuustoa, esim. pohjanpoika

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leseet. Lisää suola ja maito ja sekoita taikinaksi. Painele taikina voidellun noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja nosta jääkaappiin. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pannulla hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes sienistä on neste osaksi haihtunut. Lisää nokare rasvaa ja ripaus pippuria. Nosta pannu syrjään. Sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit. Kaada jäähtynyt sieniseos piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat ja maito. Valuta munamaito päälle. Ripottele pinnalle raastettu savujuusto. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.9.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.