Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siemensämpylät

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Siemenet tuovat sämpylöihin makua ja rakennetta. Esimerkiksi auringonkukan, pellavan ja kurpitsan siemenet sopivat hyvin leipätaikinaan. Katso siemensämpylöiden ohje!

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Erilaisia siemeniä, esim. auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä
1 dl
Ruisjauhoja
6 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

Voiteluun

3 rkl
Maitoa

Pinnalle

2 rkl
Siemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja siemenet. Lisää nesteeseen ruisjauhot ja hiivaleipävehnäjauhoja niin paljon, että taikina on kimmoisaa. Lisää öljy ja loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä 45 minuuttia.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille noin sentin päähän toisistaan. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

257

1074

11,3 g

1,2 g

29,2 g

4,0 g

3,2 g

8,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

2 rkl Siemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli