Siemensämpylät

18.12.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Siemensämpylät

Siemenet tuovat sämpylöihin makua ja rakennetta. Esimerkiksi auringonkukan, pellavan ja kurpitsan siemenet sopivat hyvin leipätaikinaan. Katso siemensämpylöiden ohje!

Ainekset

10 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 rkl hunajaa
4 1 tl suolaa
5 1,5 dl erilaisia siemeniä, esim. auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä
6 1 dl ruisjauhoja
7 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja
8 0,5 dl öljyä
Voiteluun
1 3 rkl maitoa
Pinnalle
1 2 rkl siemeniä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 277 g
Proteiinia 9 g 94 g
Rasvaa 14 g 138 g
Kuitua 4 g 41 g
Energiaa kJ 1 142 11421
Energiaa kcal 273 2730

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja siemenet. Lisää nesteeseen ruisjauhot ja hiivaleipävehnäjauhoja niin paljon, että taikina on kimmoisaa. Lisää öljy ja loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä 45 minuuttia.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille noin sentin päähän toisistaan. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5