Siemencaponata

23.3.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Siemencaponata

Siemenillä rikastettu caponata eli munakoisopaistos sopii kasvisruokailijalle vaikka pääruoaksi. Tarjoa maukasta caponataa myös lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 1 munakoiso
2 1 rkl suolaa
3 5 rkl oliiviöljyä
4 1 punasipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 punainen paprika
7 1 prk (400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
8 1 dl vettä
9 2 rkl punaviinietikkaa
10 2 rkl kapriksia
11 1 rkl sokeria
Lisäksi
1 0,5 dl siemeniä, esim. auringonkukan- tai pinjansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 50 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 1 176 4702
Energiaa kcal 281 1124

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele munakoiso. Siirrä palat lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna olla puoli tuntia. Huuhtele munakoisot, valuta ja painele talouspaperilla kuiviksi. Kuumenna pannulla 4 rkl oliiviöljyä ja paista munakoisopalat kullanruskeiksi. Nosta syrjään.

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko paprika. Lisää pannulle loppu öljy ja sipulit sekä paprikat ja kääntele kunnes kasvikset pehmentyvät. Lisää pannulle kirsikkatomaatit liemineen ja huuhtele purkki vedellä. Lisää etikka, kaprikset ja sokeri.

Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia tai kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon munakoisopalat ja siemenet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: munakoiso
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5