Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sianlihakastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista perinteistä sianlihakastiketta. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 2 tuntia, mausta suolalla. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Ainekset

700 g
Porsaan kylkiviipaleita
1 kpl
Iso sipuli
4 kpl
Maustepippuria
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Voita
5 - 6 dl
Lihalientä
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele kylkiviipaleet. Kuumenna pannu ja paahda viipaleet parissa erässä kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan. Viipaloi sipuli ja paista pannulla, siirrä pataan. Lisää maustepippurit. Huuhtele pannu. Sulata voi pannulla, lisää vehnäjauhot ja paahda ne sekoitellen tummahkon ruskeiksi. Lisää puolet lihaliemestä ja anna kastikkeen kiehahtaa. Kaada kastike ja loput lihaliemestä lihapalojen päälle. Hauduta miedolla lämmöllä 2 tuntia. Mausta suolalla. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

378

1583

30,0 g

12,8 g

5,7 g

0,3 g

0,3 g

21,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Maustepippuria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli