Sianlihakastike

26.1.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sianlihakastike

Valmista perinteistä sianlihakastiketta. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 2 tuntia, mausta suolalla. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 700 g porsaan kylkiviipaleita
2 1 iso sipuli
3 4 maustepippuria
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 3 rkl voita
6 5 - 6 dl lihalientä
7 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 35 g
Proteiinia 19 g 115 g
Rasvaa 30 g 180 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 535 9211
Energiaa kcal 367 2201

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele kylkiviipaleet. Kuumenna pannu ja paahda viipaleet parissa erässä kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan. Viipaloi sipuli ja paista pannulla, siirrä pataan. Lisää maustepippurit. Huuhtele pannu. Sulata voi pannulla, lisää vehnäjauhot ja paahda ne sekoitellen tummahkon ruskeiksi. Lisää puolet lihaliemestä ja anna kastikkeen kiehahtaa. Kaada kastike ja loput lihaliemestä lihapalojen päälle. Hauduta miedolla lämmöllä 2 tuntia. Mausta suolalla. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5