Sianlihakastike eli läskisoosi

9.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sianlihakastike eli läskisoosi

Ainekset

2 annosta
1 250 g siansivua, ns. kastikelihaa
2 suolaa
3 3 rkl ruisjauhoja
4 1 sipuli
5 10 maustepippuria
6 4 - 5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 16 g
Proteiinia 20 g 40 g
Rasvaa 37 g 74 g
Kuitua 2 g 4 g
Energiaa kJ 1 848 3696
Energiaa kcal 442 883

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha suikaleiksi ja nosta kylmään pannuun. Kuumenna pannu kuumaksi levyllä ja anna suikaleiden tiristä siinä sekoitellen niin, että rasva alkaa irrota. Mausta lihat kevyesti suolalla ja lisää sekoittaen jauhot. Ruskista jauhot kauniin vaalean ruskeiksi. Kuori ja lohko sekaan sipuli. Lisää pippurit ja vesi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja muita kasviksia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5