Shakkimokkapalat

10.9.2018
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Shakkimokkapalat

Tuplamokka ja suklaa maustavat mokkapalat niin herkullisiksi, että vaarana on koko pelin katoaminen viimeistä murua myöten.

Ainekset

36 palaa
1 2 dl maitokahvia
2 200 g voita tai margariinia
3 4 kananmunaa
4 3 dl sokeria
5 5 vehnäjauhoja
6 0,5 dl kaakaojauhetta
7 1 rkl leivinjauhetta
8 1 rkl vaniljasokeria
Kuorrute
1 100 g voita tai margariinia
2 0,5 dl vahvaa kahvia
3 5 dl tomusokeria
4 100 g valkosuklaata
5 100 g tummaa suklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 905 g
Proteiinia 2 g 77 g
Rasvaa 8 g 277 g
Kuitua 1 g 24 g
Energiaa kJ 748 26946
Energiaa kcal 179 6440

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista noin 2 dl vahvaa kahvia. Säästä siitä ½ dl kuorrutusta varten. Lisää loppuun kahviin maitoa niin, että saat 2 dl maitokahvia. Sulata margariini ja sekoita se maitokahviin.
  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele jauhoja ja maitokahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia.
  • Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista. Puolita pohja.
  • Sulata voi kattilassa, lisää ½ dl vahvaa kahvia ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita ja jaa kuorrute kahteen kulhoon.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti sykäyksittäin. Sekoita se sileäksi ja lisää toiseen kuorrutteeseen. Kaada kuorrutus lämpimänä toiselle pohjalle. Levitä kuorrutetta reunoihin asti.
  • Valmista toinen kuorrute tummasta suklaasta samalla tavalla. Kuorruta toinen pohja tummalla kuorrutteella.
  • Anna levyjen kovettua jääkaapissa. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kokoa shakkiruuduksi.

Vinkki: Leikkaa kumpaakin väriä 32 pientä palaa ja kokoa niistä shakkilauta.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5