Seiti-simpukkapata

28.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Seiti-simpukkapata

Ainekset

4 annosta
1 300 g seitikuutioita
2 1 prk (250/150 g) säilykesimpukoita
3 4 rkl oliiviöljyä
4 1 pieni sipuli
5 2 valkosipulin kynttä
6 2 tl kurkumaa
7 2 tl paprikajauhetta
8 1 tl jauhettua korianteria
9 1 tomaatti
10 2 rkl sitruunamehua
11 0,5 dl vettä
12 1,5 dl kuivaa siideriä
13 1 tl suolaa
14 0,5 tl ruokosokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 19 g
Proteiinia 16 g 66 g
Rasvaa 18 g 70 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 050 4198
Energiaa kcal 251 1003

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata ja valuta seitikuutiot, valuta simpukat. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita, kurkumaa, paprikajauhetta ja korianteria öljyssä muutama minuutti. Kuutioi tomaatti ja lisää kasariin. Lisää loput aineet, simpukoita lukuun ottamatta, ja hauduta noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi simpukat, kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pata seiti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5