Savustetut yrttiahvenet

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savustetut yrttiahvenet

Ainekset

4 annosta
1 4 - 8 annosahventa tai kuhaa
Täyte:
1 1 pieni purjo tai kesäsipuli
2 1 rkl öljyä
3 1 rkl rakuunaa
4 1 rkl basilikaa
5 1 rkl kirveliä
Suolaukseen:
1 1 tl karkeaa merisuolaa
Kastike:
1 2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
2 1 rkl sinappia
3 1 rkl sokeria
4 0,5 tl sitruunapippuria
5 1 rkl sitruunamehua
6 2 - 3 rkl tillisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 26 g
Proteiinia 28 g 111 g
Rasvaa 9 g 37 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 930 3721
Energiaa kcal 222 889

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista kaloista sisälmykset ja kidukset. Ripottele kalojen sisään suolaa, kun savustat ne pussissa.

Huuhdo ja suikaloi purjo ja hauduta pehmeäksi kattilassa öljyssä. Lisää yrttisilppu. Jaa täyte kalojen sisään ja laita kalat savustuspussiin .Savusta kaloja noin 30 minuuttia suljetussa pussissa kovalla lämmöllä grillissä, nuotiolla tai kuumassa uunissa. Katso savustuspussin käyttöohjetta.

Valmista kaloille kermaviilikastike ja keitä lisäksi perunoita.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: ahven
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5