Savustetut lohiperhoset

25.6.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savustetut lohiperhoset

Ainekset

4 annosta
1 4 lohimedaljongia
2 1 savustuspussi (uunikäyttöön soveltuva)
3 suolaa
4 rouhittua mustapippuria
Oliivitapenade
1 1 prk (n. 370 ml) kivettömiä mustia oliiveja
2 2 rkl pieniä kapriksia
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl sitruunanmehua
5 0,5 dl oliiviöljyä
6 0,5 dl silputtua persiljaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Siirrä lohimedaljongit savustuspussiin.

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Anna uunipellin kuumentua uunissa. Siirrä lohimedaljongit savustuspussiin.

Taita savustuspussi tiiviisti kiinni.

2. Taita pussi tiiviisti kiinni.

Lohimedaljonkien savustus uunissa.

3. Nosta pussi kuumalle pellille, uunin alimmalle tasolle. Savusta 275-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka savustamista vielä 25 minuuttia.

Anna medaljonkien vetäytyä savustuspussissa.

4. Anna medaljonkien vetäytyä pussissa kymmenisen minuuttia ja avaa pussi varovasti joko käsin tai saksilla.

Kalan maustaminen

5. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Tarjoa oliivitapenaden kanssa.

Oliivitapenaden valmistus

6. Valuta oliivit ja siirrä ne tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset. Pyöräytä tasaiseksi tai hieman karkeammaksi tahnaksi. Tarkista maku.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee oliivi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5