Savustettu nyhtölohi

27.4.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savustettu nyhtölohi

Savustettu nyhtölohi sopii hodareihin, hampurilaisiin ja salaatin joukkoon.

Ainekset

8 annosta
1 1,5 kg lohifileetä
2 1,5 dl fariinisokeria
3 4 rkl suolaa
4 1 tl rouhittua mustapippuria
5 1 dl aprikoosimarmeladia
Lisäksi
1 1 savustuspussi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 181 g
Proteiinia 35 g 281 g
Rasvaa 25 g 203 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 920 15362
Energiaa kcal 459 3672

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita lohifilee reunalliseen uunivuokaan. Sekoita fariinisokeri, suola ja pippuri. Levitä seos lohen päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kalan maustua yön yli.
Kuumenna grilli. Valuta neste vuoasta ja pyyhi mausteet kalan pinnasta. Kuumenna marmeladia hieman mikrossa. Valuta marmeladi lohen pinnalle.
Siirrä filee savustuspussiin ja sulje hyvin. Anna lohen savustua kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä hetki ennen avaamista. Nyhdä kypsä lohi paloina irti nahasta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5