Savustettu lohifilee

23.6.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savustettu lohifilee

Ainekset

6 annosta
1 1 grillisavustuspussi kalaruokien valmistukseen
2 1 kg lohifileetä
3 1 tl suolaa
4 1 tl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 4 g
Proteiinia 31 g 187 g
Rasvaa 22 g 135 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 373 8240
Energiaa kcal 328 1969

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota kala huoneenlämpöön ennen savustamista. Lämmitä grilli. Mausta kala suolalla ja sokerilla. Nosta pussiin ja sulje huolellisesti. Täytä korkeintaan 2/3 savustuspussista, sillä pussi kohoaa savustuksen aikana n. 10 cm. Savusta ensin kuumalla lämmöllä 15 minuuttia, jotta savustustoiminta lähtee hyvin käyntiin. Alenna lämpötila ja jatka kypsentämistä. Kilon painoinen filee kypsyy noin 50 minuutissa. Ota pussi grillistä ja anna ruoan vetäytyä n. 5 minuuttia. Avaa pussi saksilla ja nosta kala tarjolle. Lue huolellisesti myös pussin mukana tulevat savustusohjeet. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja sitruskastikkeen kera.0705

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee savulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5