Savusipulihilloke

15.11.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savusipulihilloke

Kevyesti savuinen punasipulihilloke sopii joulun alkupalapöytään kalojen kaveriksi tai juuston ja leivän kanssa naposteltavaksi.

Ainekset

1 4 isoa punasipulia
2 3 valkosipulinkynttä
3 0,5 dl puna- tai omenaviinietikkaa
4 2 dl hillosokeria
5 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja (saatavilla Prismoista)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 208 g
Proteiinia 10 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 3834
Energiaa kcal 916

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan tai esilämmitä savustuspönttö.

Kuori punasipulit ja laita ne savustuspussiin kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Sulje pussi ja laita se uuniin 15 minuutiksi. Anna sipulien jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Jos käytät savustuspönttöä, savusta sipuleita noin 5 minuuttia.

Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa niin, että sokeri liukenee.

Suikaloi huoneenlämpöiseksi jäähtyneet sipulit mahdollisimman ohuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita sipulit kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja lämmin etikka-sokeriliemi. Anna sipuleiden mehustua 20 minuuttia välillä sekoitellen.

Purkita sipulihilloke lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa 1–3 päivää.

Vinkki: Voit lisätä sipulien seuraan muutaman kokonaisen musta- tai roseepippurin, pari laakerinlehteä tai tuoretta timjamia. Kauniiseen purkkiin pakattu sipulihilloke sopii myös ruokalahjaksi.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5