Savusilakkaletut

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savusilakkaletut

Ainekset

20 kappaletta
Taikina
1 4 dl maitoa
2 1 kananmuna
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 1 dl ruisjauhoja
5 0,5 tl suolaa
6 1 rkl öljyä
7 paistamiseen rasvaa
Lisäksi
1 300 g savusilakoita tai hiillostettuja silakoita
Kastike
1 2 keitettyä kananmunaa
2 2 dl kermaviiliä
3 suolaa
4 1 dl tilliä tai ruohosipulia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 127 g
Proteiinia 5 g 102 g
Rasvaa 4 g 72 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 330 6596
Energiaa kcal 79 1576

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita lettutaikina ja jätä odottamaan. Irrota savusilakoista ruodot ja paloittele.Kuumenna ohukaispannulla rasvaa ja nosta savusilakan paloja pannulle. Kaada lettutaikinaa päälle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.Valmista kastike. Hienonna keitetyt ja kuoritut munat ja sekoita kermaviilin, suolan ja silputun yrtin kanssa.Tarjoile letut kastikkeen, perunasoseen ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5