Savusilakkakiusaus

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 1 kg savusilakoita
2 600 g pakastettua peruna-sipuliseosta tai 6-7 perunaa ja 2 sipulia suikaloituna
3 4 dl ruoanvalmistuskermaa
4 1 - 2 dl vettä
5 1 tl suolaa
6 nippu tilliä
7 pippuria
8 100-150 g kastikelihaa tai sian sivua kuutioina halutessasi
Vuokaan:
1 1 rkl voita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 105 g
Proteiinia 204 g
Rasvaa 140 g
Kuitua 6 g
Energiaa kJ 10488
Energiaa kcal 2507

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa savusilakat käsin niin, että saat niistä ainakin selkälihat talteen. Voit käyttää ruokaan myös kylkilihat ja mädit sekä ainakin osan nahkaa, josta tulee voimakasta savun makua.Kuori ja suikaloi perunat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.Voitele laakea uunivuoka voilla. Lado siihen vuorotellen peruna-sipuliseosta ja kalapaloja. Mausta kerrokset tillisilpulla ja suolalla. Musta- tai valkopippuriakin voit lisätä, joskaan se ei ole välttämätöntä.Paina ainekset kädellä tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle kerma ja sen verran vettä, että neste pilkottaa hiukan päällimmäisen perunakerroksen lomasta. Levitä päälle pieniksi kuutioidut lihapalaset, jotka mehevöittävät paistoksen. Jos et halua käyttää lihaa, voit myös peittää pinnan suojaavalla juustoraasteella. Kypsennä kiusausta uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia..

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kiusaus silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5