Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savusilakat

timer-icon60 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Savusilakka saa savunsa maun leppäpurusta ja katajanoksista.

Ainekset

1 - 2 kg
Silakoita
Hiukan öljyä
Leppäpurua
Pieni katajanoksa
2 kpl
Sokeripalaa
1 rkl
Karkeaa merisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pyyhkäise savustuslaatikon ritilä öljyllä, etteivät kalat tartu siihen kiinni.

Hiukan öljyä
2

Suolista silakat ja lado ne sitten päät vuorotellen kumpaankin suuntaan tiukasti vieri viereen ritilälle.

1 - 2 kg
Silakoita
3

Nosta ritilä paikoilleen savustuspurun ja katajanoksien päälle savustuslaatikkoon. Laita laatikkoon myös sokeripalat, joista tulee savustuksen aikana kaunis ruskea väri kalojen pintaan.

Leppäpurua
Pieni katajanoksa
2 kpl
Sokeripalaa
4

Peitä laatikko kannella ja nosta silakat tulisijan, esimerkiksi grillin päälle. Savusta ensin kovalla lämmöllä, sitten miedommalla. Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia.

5

Irrota kypsät kalat ritilästä ja ripottele suolaa niiden väleihin. Kiedo kalat paperiin paketiksi ja anna suolautua puolisen tuntia.

1 rkl
Karkeaa merisuolaa
6

Tarjoa sellaisenaan tai perunasalaatin kanssa. Myös raikas lehtisalaatti sopii lisäksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.12.2004
|
Muokattu: 21.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.