Savusilakat

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 1 - 2 kg silakoita
2 hiukan öljyä
3 leppäpurua
4 pieni katajanoksa
5 2 sokeripalaa
6 1 rkl karkeaa merisuolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 8 g
Proteiinia 162 g
Rasvaa 71 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 5531
Energiaa kcal 1322

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pyyhkäise savustuslaatikon ritilä öljyllä, etteivät kalat tartu siihen kiinni. Suolista silakat ja lado ne sitten päät vuorotellen kumpaankin suuntaan tiukasti vieri viereen ritilälle.Nosta ritilä paikoilleen savustuspurun ja katajanoksien päälle savustuslaatikkoon. Laita laatikkoon myös sokeripalat, joista tulee savustuksen aikana kaunis ruskea väri kalojen pintaan.Peitä laatikko kannella ja nosta silakat tulisijan, esimerkiksi grillin päälle. Savusta ensin kovalla lämmöllä, sitten miedommalla. Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia.Irrota kypsät kalat ritilästä ja ripottele suolaa niiden väleihin. Kiedo kalat paperiin paketiksi ja anna suolautua puolisen tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai perunasalaatin kanssa. Myös raikas lehtisalaatti sopii lisäksi.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5