Savulohisalaatti

26.4.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savulohisalaatti

Ainekset

1 300 g valmista savulohta tai itse savustettua lohta
2 1 ruukku salaattia
3 0,5 kurkkua lastuina
4 1 päärynä
5 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina basilikaöljyssä
6 1 nippu ruohosipulia
Kastike:
1 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien lientä
2 1 rkl sitruunamehua
3 suolaa
4 mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 23 g
Proteiinia 56 g
Rasvaa 64 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 3748
Energiaa kcal 896

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja valuta salaatti. Pese kurkku ja vedä siitä juustohöylällä ohuita lastuja. Kuori ja paloittele päärynä. Kokoa salaatti salaatinlehdistä, kurkkulastuista, päärynästä ja aurinkokuivatuista tomaattikuutioista. Leikkaa saksilla sekaan ruohosipulia. Paloittele lohi ja sekoita se varoen salaattiin. Sekoita salaatille kastike aurinkokuivattujen tomaattien liemestä, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista. Valuta kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: savulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5