Savulohipyttipannu

14.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savulohipyttipannu

Kaikkien aikojen herkullisin spydäri syntyy keitetyistä perunoista, savulohesta ja pinaatista.

Ainekset

4 annosta
1 8 - 10 keitettyä perunaa
2 500 g lämminsavulohta
3 1 kesäkurpitsa
4 0,5 purjoa
5 1 pussi (100 g) babypinaattia
6 2 rkl rypsiöljyä
7 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
8 3 rkl sitruunamehua
9 1 tl suolaa
10 4 kananmunaa
11 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 125 g
Proteiinia 35 g 141 g
Rasvaa 32 g 130 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 2 356 9424
Energiaa kcal 563 2252

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele perunat ja lohi suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatit ja kuivaa talouspaperilla.

Kuumenna öljy kasarissa tai paistinpannussa. Lisää perunat, kesäkurpitsat ja purjot. Paista noin 5 minuuttia, kunnes perunat hieman ruskistuvat. Lisää jäiset herneet ja pinaatit. Laita kansi päälle ja anna kypsyä pari minuuttia.

Purista sitruunanmehu ruokaan. Mausta suolalla. Sekoita savulohi varovasti joukkoon.

Paista kananmunia toisella pannulla toiselta puolelta noin minuutti niin, että valkuainen hyytyy. Nosta kananmunat pyttipannun päälle. Mausta pippurilla. Tarjoa esimerkiksi kaaliraastesalaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5