Savulohipizza

29.12.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
 Savulohipizza

Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.

Ainekset

2 kappaletta
Taikina
1 2 dl kylmää vettä
2 15 g tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 5 dl durumvehnäjauhoja
Kastike
1 1 prk (200 g) paseerattua tomaattia
2 0,5 dl tomaattisosetta
3 2 tl fariinisokeria
4 1 tl oreganoa
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
Täyte
1 3 dl juustoraastetta
2 200 g lämminsavulohifileetä
3 10 kirsikkatomaattia
Lisäksi
1 rucolasalaattia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 127 g 254 g
Proteiinia 62 g 125 g
Rasvaa 42 g 85 g
Kuitua 26 g 51 g
Energiaa kJ 4 810 9619
Energiaa kcal 1 150 2299

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.

Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.

 

Vinkki: Jos et ehdi odottamaan taikinan pitkää kohotusta, valmista taikina kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohota heti huoneenlämmössä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5