Savulohi-punajuuripiirakka

8.10.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savulohi-punajuuripiirakka

Suomalaisten suosikkimaut saavat uuden hauskan muodon, kun leivot suolaisen piirakan kranssiksi.

Ainekset

8 palaa
1 1 paketti (400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste)
2 2 keitettyä punajuurta
3 150 g kylmäsavulohta
4 1 punasipuli
5 0,5 ruuukku tilliä
6 1 paketti (150 g) piparjuurituorejuustoa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 203 g
Proteiinia 7 g 59 g
Rasvaa 21 g 170 g
Kuitua 3 g 25 g
Energiaa kJ 1 352 10816
Energiaa kcal 323 2585

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  • Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät neliskulmaista taikinaa, muotoile se ensin palloksi. Kauli taikinasta pyöreä, noin ½ cm:n paksuinen piirakkapohja. Siirrä pohja varovasti leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa piirakkapohjan ulkoreunaan tasaisin välein kahdeksan viiltoa, joiden pituus on noin 5 cm. Leikkaa samoihin kohtiin pohjan keskelle 2–3 cm pitkät viillot.
  • Paloittele kylmäsavulohiviipaleet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna tilli ja säästä siitä osa koristeluun. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä tuorejuusto kranssin pohjalle. Laita punajuuret, sipulit ja kalat kranssin kehälle. Ripota tilli täytteille. Taita taikinan leikatut liepeet täytteiden päälle niin, että piiraasta tulee kranssi. Paista uunissa 20–25 minuuttia.
  • Koristele kranssi tillillä ennen tarjoamista.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5