Savulammaspaisti ja balsamiviinietikka-yrttikastike

27.3.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savulammaspaisti ja balsamiviinietikka-yrttikastike

Ainekset

6 annosta
1 1 kpl (n. 1 kg) kypsää savulammaspaistia
Kastike:
1 1 valkosipulin kynsi
2 2 tl öljyä
3 2 rkl balsamiviinietikkaa
4 1 rkl riista- tai vasikanfondia
5 mustapippuria
6 0,5 tl rosmariinia
7 1 tl minttua
8 suolaa
9 1 dl vettä
10 2,5 dl ruokakermaa
11 2 tl fariinisokeria
12 3 rkl suurustetta ruskeille kastikkeille

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 44 g
Proteiinia 47 g 281 g
Rasvaa 36 g 219 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 2 277 13662
Energiaa kcal 544 3265

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää balsamiviinietikka, mausteet ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää ruokakerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sekoittaen joukkoon suuruste ja kypsennä 2 minuuttia. Lämmitä liha halutessasi. Leikkaa paisti viipaleiksi. Tarjoile se balsamiviinietikka-yrttikastikkeen ja palsternakka-perunasoseen ja kasvisten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5