Savukalasalaattipiirakka

28.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savukalasalaattipiirakka

Voitaikinasta paistetun piirakkapohjan voi täyttää monin eri tavoin. Pohjan voi leipoa valmiiksi ja pakastaa yllätysvieraiden varalle. Se sulaa nopeasti täytteen valmistamisen aikana.

Ainekset

6 annosta
Pohja
1 100 g voita
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 0,5 dl parmesaaniraastetta
4 ripaus suolaa
5 2 rkl kylmää vettä
Pohjan painoksi
1 kuivia papuja tai herneitä
Täyte
1 250 g perattua savukalaa
2 150 g salaattisekoitusta
3 0,5 nippu retiisejä
4 0,5 - 1 suippopaprika
5 1 ruukku tai nippu tilliä
Kastike
1 2 dl ranskankermaa
2 1 rkl piparjuuritahnaa
3 1 rkl sitruunamehua
4 1 tl sokeria
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 135 g
Proteiinia 13 g 76 g
Rasvaa 28 g 166 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 632 9791
Energiaa kcal 390 2340

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: piparjuuritahnaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele voi kulhoon. Lisää jauho, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. n. 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja tunniksi jääkaappiin.
Pistele pohja haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Täytä syvennys kuivilla herneillä tai pavuilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa peitettynä 15–17 minuuttia, poista paperi ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä ja hieman ruskistunut.
Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset keskenään. Paloittele savukala. Paloittele paprika ja retiisit. Pane salaattiainekset pohjan päälle. Silppua päälle tilli. Lusikoi osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5