Savukalapiiraat

22.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savukalapiiraat

Ainekset

10 kappaletta
1 0,5 l maitoa tai kasvislientä tai molempia yhdessä
2 50 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 rkl sokeria
5 1 muna
6 1 tl paprikaa
7 1 kg hiivaleipäjauhoja
8 1 dl öljyä tai voita sulatettuna
Täyte
1 2 dl puuro- tai avorioriisiä
2 3 - 4 dl vettä
3 1 yrttiliemikuutio
4 2 - 3 keitettyä munaa (8 min)
5 1 raaka muna
6 200 g savulohta
7 nippu tilliä hienonnettuna
8 (tilkka maitoa tai vettä)
9 ripaus sitruunapippuria
Voiteluun
1 munaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 76 g 761 g
Proteiinia 22 g 223 g
Rasvaa 19 g 188 g
Kuitua 6 g 63 g
Energiaa kJ 2 372 23717
Energiaa kcal 567 5669

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen (37 astetta) nesteeseen. Lisää suola, sokeri, muna ja paprika. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Vatkaa sekaan vähitellen jauhot.Aloita taikinan alustaminen, kun taikina on sakeaa. Lisää alustamisen lopulla rasva ja jauhoja tarpeen mukaan. Jatka edelleen, kunnes taikina on löysää, mutta kimmoisaa.Kohota se sitten kaksinkertaiseksi. Kauli taikina isoksi levyksi, josta otat pientä lautasta apuna käyttäen ja veitsellä leikaten pyöreitä kakkuja.Valmista täyte taikinan kohotessa eli kypsennä riisit avonaisessa kattilassa vähässä vedessä keskilämmöllä. Keitä ja hienonna munat. Silppua lohi. Yhdistä täytteen kaikki ainekset ja mausta hyvin.Nosta täytettä pyörylän toiselle reunalle ja käännä toinen puoli päälle. Paina reunat yhteen haarukalla. Nosta piiraat pellille, kohota uudelleen, voitele, pistele ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa keiton lisänä tai kahvipöydässä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kala pasteijat savulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5