Savolainen tohrapottu

11.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savolainen tohrapottu

Suonenjokelainen Pia Pakarinen on tuunannut perinneruoka tohrapotun modernimmaksi vaihtamalla rasvaisen siansivun vähärasvaisempaan suikalelihaan. Hän tekee rakenteeltaan kosteaa tohrupottua ja tarjoilee sen puolukkahillon ja porkkanaraasteen kera. Pia kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

7 annosta
1 1 - 2 sipulia
2 400 g sianlihansuikaleita
3 0,5 tl suolaa
4 2 kg jauhoisia perunoita
5 50 g voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 269 g
Proteiinia 15 g 107 g
Rasvaa 16 g 109 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 1 511 10576
Energiaa kcal 361 2528

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna pannulla 2 tl voita. Lisää possunsuikaleet ja paista käännellen, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu sipuli. Kääntele, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pannulle 2 dl vettä ja anna hautua sen aikaa, kun keität perunat. Mikäli vesi haihtuu liiaksi, lisää desi kerrallaan. Mausta suolalla.

Lihan hautuessa kuori perunat ja lohko isohkoiksi paloiksi. Kumoa lohkot kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi.

Kaada kypsistä perunoista vesi pois, mutta ota kaksi desiä talteen. Kumoa perunoiden joukkoon sianlihat ja sipulit nesteineen. Lisää voi nokareina.

Tohraa, eli riko kauhalla tai puuhaarukalla perunat samalla sekoitellen. Älä tee muusia, vaan jätä perunoihin hieman rakennetta. Anna tekeytyä hetki, sekoita ja maista. Lisää suolaa ja keitinvettä tarvittaessa. Toiset pitävät kuivahkosta tohrapotusta, mutta Pian tohrapottu on aina melko kosteaa. Lisää siis halutessasi joukkoon perunoiden keitinvettä.

Tarjoa tohrapotun kanssa puolukkasosetta ja porkkanaraastetta.

 

Vinkki: Sianlihasuikaleiden sijaan voit käyttää myös paloiteltua siansivua. Paista palat tällöin rapeiksi.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5