Sämpylärullat

25.4.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sämpylärullat

Ainekset

40 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 2 tl suolaa
3 2 rkl siirappia
4 1 paketti tuorehiivaa
5 1 dl kauraleseitä
6 2 dl ruisjauhoja
7 8 - 9 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
8 1 dl juoksevaa margariinia
Täyte:
1 200 g tuorejuustoa (tomaatti-, paprika-, tai chilimaustettua)
2 auringonkukansiemeniä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 511 g
Proteiinia 3 g 110 g
Rasvaa 3 g 127 g
Kuitua 1 g 47 g
Energiaa kJ 382 15275
Energiaa kcal 91 3651

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola, siirappi ja hiiva sekä leseet ja ruisjauhot. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista sekä rasva. Lisää jauhoja tarvittaessa niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä vedottomassa paikassa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osat erikseen 45x20 sentin kokoiseksi levyksi. Levitä levylle ohuelti tuorejuustoa ja sirottele päälle auringonkukansiemeniä. Kääri taikinalevy tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa 12–14 palaksi ja aseta ne paperimuotteihin. Anna kohota liinalla peitettynä ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: sämpylä tuorejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5