Sämpyläkuusi

10.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sämpyläkuusi

Sisarussämpylät muotoillaan joulukuuseksi ja koristellaan vihreän eri sävyillä.

Ainekset

23 annosta
1 4 dl maitoa
2 5 tl kuivahiivaa
3 3 rkl öljyä
4 3 rkl vaaleaa siirappia
5 6 - 7 dl vehnäjauhoja
6 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
7 1 dl kaurahiutaleita
8 1 tl suolaa
Koristelu
1 25 g voisulaa
2 1 dl kurpitsansiemeniä
3 2 rkl kuivattua persiljaa
4 2 rkl kuivattua yrttisekoitusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 509 g
Proteiinia 4 g 101 g
Rasvaa 5 g 126 g
Kuitua 1 g 30 g
Energiaa kJ 654 15041
Energiaa kcal 156 3595

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (42-asteiseksi). Sekoita hiiva, öljy ja siirappi maitoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Alusta ne maitoon, kunnes saat kimmoisan, käsistä ja kulhon reunoista irtoavan taikinan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
  • Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia. Jaa taikina 23 osaan ja pyöritä palloiksi. Aseta pallot leivinpaperille pellille kuusen muotoon siten, että jätät palojen väliin vähän kohoamisvaraa. Peitä taikinakuusi liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  • Kypsennä sisarussämpyläkuusta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota uunista, peitä liinalla ja anna jäähtyä.
  • Voitele jäähtynyt kuusi voisulalla ja painele kurpitsansiemeniä ja yrttimausteita pintaan koristeeksi.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5