Samettinen suklaavanukas

28.12.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Samettinen suklaavanukas

Kermainen suklaavanukas on suosikkijälkiruoka. Käytä vanukkaaseen lempisuklaatasi, tummaa, maito-, minttu- tai vaikka pähkinäsuklaata.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kuohukermaa
2 3 dl maitoa
3 2 rkl kaakaojauhetta
4 3 rkl sokeria
5 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
6 1 tl vaniljasokeria
7 100 g tummaa tai maitosuklaata

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 127 g
Proteiinia 5 g 19 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 624 6498
Energiaa kcal 388 1553

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa maito ja kerma kattilaan. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja maissitärkkelys. Vatkaa ainekset sekaisin. Kuumenna seos sekoittaen kiehuvaksi. Anna kiehua noin minuutin ajan. Nosta kattilan pois levyltä, paloittele sekaan suklaa ja lisää vaniljasokeri. Jäähdytä vanukas kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Jaa vanukas jälkiruokakuppeihin. Tarjoa kermamaidon tai -vaahdon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: suklaa vanukas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5