Salmorejo-keitto

27.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salmorejo-keitto

Alkuruokana tai lounaana tarjottava, kylmä salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku.

Ainekset

4 annosta
1 3 isoa tomaattia
2 2 viipaletta paahtoleipää
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 prk (400 g) säilyketomaatteja
5 1 dl vettä
6 1 rkl sitruunamehua
7 1 - 2 tl viinietikkaa
8 ripaus sokeria
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl rouhittua mustapippuria
11 3 rkl oliiviöljyä
Koristeeksi
1 mantelilastuja
2 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 60 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 11 g 44 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 719 2876
Energiaa kcal 172 687

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: mantelilastuja

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.

Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.

Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Lisää kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja persiljasilppua annosten pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5