Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmorejo-keitto

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Alkuruokana tai lounaana tarjottava, kylmä salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku.

Ainekset

3 kpl
Isoa tomaattia
2 kpl
Paahtoleipää
2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) säilyketomaatteja
1 dl
Vettä
1 rkl
Sitruunamehua
1 - 2 tl
Viinietikkaa
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Oliiviöljyä

Koristeeksi

Mantelilastuja
Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.

3 kpl
Isoa tomaattia
2 kpl
Paahtoleipää
2

Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) säilyketomaatteja
3

Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

1 dl
Vettä
1 rkl
Sitruunamehua
1 - 2 tl
Viinietikkaa
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Oliiviöljyä
4

Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Lisää kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja persiljasilppua annosten pinnalle.

Mantelilastuja
Persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

169

709

11,3 g

1,5 g

13,5 g

7,8 g

3,3 g

2,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sokeria,

Mantelilastuja,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli