Salmiakkifondant

21.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salmiakkifondant

Suolainen salmiakkisydän yllättää suklaaleivonnaisen sisällä.

Ainekset

6 annosta
1 2 kananmunaa
2 1 keltuainen
3 1 dl sokeria
4 100 g salmiakkisuklaata
5 100 g voita tai margariinia
6 0,5 dl vehnäjauhoja
7 1 rkl kaakaojauhetta
Voiteluun
1 voita tai margariinia
2 kaakaojauhetta
Lisäksi
1 vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 164 g
Proteiinia 6 g 35 g
Rasvaa 25 g 151 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 493 8956
Energiaa kcal 357 2141

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Paloittele suklaa ja säästä kuusi palaa suklaasydämiä varten. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe. Lisää suklaaseos munavaahtoon ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin, jätä hieman kohoamisvaraa. Paina taikinan keskelle yksi suklaapala. Siirrä vuoat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta vuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjolle.

Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jäätelö kaakao leivos
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5