Salmiakki-suklaauunijäätelö

10.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salmiakki-suklaauunijäätelö

Klassisen uunijäätelön trendikkäässä versiossa yhdistyvät tuhti salmiakkisuklaa ja raikkaat vadelmat. Tätä helppoa herkkua sopii valmistaa lastenkin kanssa!

Ainekset

8 kappaletta
1 1 torttupohja (200 g)
2 100 g salmiakkisuklaata
3 4 kananmunan valkuaista
4 1,5 dl tomusokeria
5 1 l vaniljajäätelöä
6 0,5 rasiaa (200 g) kotimaisia pakastevadelmia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 335 g
Proteiinia 8 g 60 g
Rasvaa 13 g 107 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 339 10712
Energiaa kcal 320 2560

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 250 asteeseen. Laita torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille. Rouhi suklaa karkeasti.
  • Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen loppuvaiheessa.
  • Paloittele jäätelö ja laita palat torttupohjalle. Ripottele suklaarouhe ja 2/3 vadelmista jäätelölle. Levitä marenkivaahto päälle niin, että se peittää jäätelön kokonaan.
  • Paahda uunissa 3–5 minuuttia, kunnes marengin pinta ruskistuu hiukan. Tarjoa heti vadelmien kanssa.

Vinkki: Todellinen suklaanystävä käyttää vaniljan sijaan suklaajäätelöä.

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5