Salmiakki-sitruunamuffinit

26.1.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salmiakki-sitruunamuffinit

Salmiakki-sitruunamuffinit sopivat synttärijuhliin, brunssipöytään ja kaikkiin herkkuhetkiin. Salmiakin ystävän muffineissa on turkinpippurirouhetta sekä itse leivonnaisissa että kuorrutuksessa.

Ainekset

12 kappaletta
1 150 g voita
2 1,5 dl sokeria
3 2 munaa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1,5 tl leivinjauhetta
6 1 tl vaniljasokeria
7 2 tl raastettua sitruunan kuorta
8 1 - 2 rkl sitruunamehua
9 0,75 dl murskattuja turkinpippureita
Kuorrutus
1 200 g tuorejuustoa
2 1 dl tomusokeria
3 2 rkl sitruunamehua
4 1 dl murskattuja turkinpippureita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 467 g
Proteiinia 4 g 49 g
Rasvaa 16 g 196 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 343 16121
Energiaa kcal 321 3853

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja lisää taikinaan sitruunan kuoren ja mehun sekä turkinpippurirouheen kanssa. Jaa taikina muffinipellin koloihin asetettuihin paperivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Pursota tai lusikoi seos jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5