Salaatti uusista perunoista ja isoäidin salaatinkastike

16.6.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salaatti uusista perunoista ja isoäidin salaatinkastike

Ainekset

5 annosta
1 puolikas ruukku lehtisalaattia
2 1 kg keitettyjä perunoita
3 1 kurkku
4 0,5 punasipuli
5 1 tillinippu
6 1 dl ruohosipulia
Isoäidin salaatinkastike:
1 1 keitetty kananmuna
2 1 tl etikkaa
3 1 tl sinappia
4 1 rkl sokeria
5 0,5 tl suolaa
6 2 dl löysää kermavaahtoa tai kermaviiliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 182 g
Proteiinia 7 g 34 g
Rasvaa 6 g 32 g
Kuitua 3 g 14 g
Energiaa kJ 997 4985
Energiaa kcal 238 1191

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele, kuivaa ja revi lehtisalaatti. Paloittele perunat ja huuhdeltu kurkku. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Leikkaa tilli ja ruohosipuli saksilla. Yhdistä salaatin ainekset.

Valmista salaatinkastike. Erota keitetystä kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Painele keltuainen murumaiseksi haarukalla ja lisää sen joukkoon etikka, sinappi, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon löysäksi vaahdotettu kerma tai kermaviili.

Sekoita kastike salaatin joukkoon. Painele valkuainen murumaiseksi haarukalla ja lisää salaatin pinnalle. Leikkaa pinnalle vielä hieman tilliä ja ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: peruna salaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5