Saksanpähkinä-suklaakakku

21.9.2015
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Saksanpähkinä-suklaakakku

Pähkinäinen suklaakakku sopii kahvin tai jäätelön kaveriksi. Varaa kakulle jäähtymisaikaa ja koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Ainekset

16 annosta
1 100 g tummaa suklaata
2 200 g margariinia
3 2,5 dl sokeria
4 4 kananmunaa
5 2,5 dl vehnäjauhoja
6 0,5 dl kaakaojauhetta
7 2 tl leivinjauhetta
8 2 tl vaniljasokeria
9 0,5 tl suolaa
10 1 tl kanelia
11 1 dl maitoa
12 1 dl saksanpähkinöitä
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 389 g
Proteiinia 4 g 65 g
Rasvaa 16 g 258 g
Kuitua 2 g 27 g
Energiaa kJ 1 079 17264
Energiaa kcal 258 4126

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kanelia, tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota margariini ja 1 1/2 dl sokeria. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasvavaahtoon yksitellen sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaneli ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Vaahdota valkuaiset lopun sokerin (1 dl) kanssa kovaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla. Murskaa pähkinät. Sekoita puolet rouheesta vaahtoon. Nostele vaahto suklaataikinan päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista kakkua noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla.

 

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5