Säilötyt sitruunat

27.4.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Säilötyt sitruunat

Säilötty sitruunankuori sopii hienonnettuna marokkolaistyylisiin ruokiin ja salaatteihin.

Ainekset

1 5 sitruunaa
2 1 dl karkeaa merisuolaa
3 1 laakerinlehti
4 5 - 6 kokonaista mustapippuria
5 vettä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 4 g
Proteiinia 1 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 270
Energiaa kcal 64

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese neljä sitruunaa juuresharjalla. Kuivaa talouspaperilla. Poista kannat ja leikkaa sitruunat pystysuunnassa neljään lohkoon niin, että ne pysyvät alaosastaan kiinni. Sirottele sitruunoiden sisään 2 tl suolaa ja aseta sitruunat kerroksittain lopun suolan ja mausteiden kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.
Purista yhden sitruunan mehu ja valuta purkkiin. Kiehauta vesi ja täytä purkki vedellä. Sulje kannella ja nosta jäähtyneenä kylmään.
Ravistele purkkia kevyesti muutaman päivän välein. Anna sitruunoiden tekeytyä kuukauden ajan. Huuhtele sitruunat halutessasi ennen käyttöä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5