Sahramipitko

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sahramipitko

Ainekset

10 palaa
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 dl sokeria
5 1,5 tl kardemummaa
6 0,5 tl sahramia
7 6 - 7 dl vehnäjauhoja
8 100 g voita tai margariinia
Täyte
1 25 g voita
2 150 g mantelimassaa
3 1 muna
4 2 tl kanelia
Voiteluun
1 1 muna
Pinnalle
1 0,5 dl raesokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 472 g
Proteiinia 8 g 85 g
Rasvaa 16 g 157 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 528 15276
Energiaa kcal 365 3651

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes hiiva on täysin liuennut. Lisää kardemumma, sahrami ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille pehmeä rasva. Raasta kylmä mantelimassa ja sekoita munan kanssa tasaiseksi. Levitä seos levylle ja ripottele pinnalle vielä kanelia. Kääri tiukaksi kääröksi ja nosta käärö leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin.Leikkaa rullaan saksilla viiltoja ja käännä viillot vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Paina pitkoa hieman sivuilta kasaan, että se kohoaa kauniisti. Voitele pitko munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia uunin alaosassa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mantelimassa pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5