Sahramipäärynät ja kanelijäätelö

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sahramipäärynät ja kanelijäätelö

Ainekset

4 annosta
1 4 kpl kypsää, kiinteää päärynää
2 6 - 7 dl omenamehua
3 0,75 dl sokeria
4 1 kpl kanelitanko
5 0,25 g sahramia
6 1 sitruunan mehu
Kanelijäätelö
1 0,5 l vaniljajäätelöä
2 2 tl kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 57 g 227 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 8 g 31 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 1 322 5288
Energiaa kcal 316 1264

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta omenamehu, sokeri ja kanelitanko korkeassa kattilassa ja lisää joukkoon sahrami ja sitruunamehu. Kuori päärynät, mutta älä poista karaa. Nosta päärynät sahramiliemeen ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Kokeile tikulla, että päärynät tuntuvat pehmeiltä.Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Sekoita paloiteltu ja hieman pehmennyt jäätelö sekä kaneli kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Nosta hetkeksi takaisin pakastimeen. Nosta päärynät annosmaljoihin ja valuta lientä päälle. Tarjoile kanelijäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jäätelö päärynä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5