Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sadonkorjuuleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Vettä
10 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 dl
Perunamuusijauhetta
3 1/2 dl
Hiivaleipäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Lisää sokeri, suola ja perunamuusijauhe.Lisää 1 dl jauhoja ja vispaa huolella vähintään 3–5 minuuttia.Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ensin vispaten, sitten käsin vaivaten.Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.Kohota liinan alla ainakin puoli tuntia (tai jääkaapissa seuraavaan aamuun).Ota taikina pöydälle ja pyörittele painellen ilmakuplat pois; hyvin alustettua taikinaa ei tarvitse pyöritellä pitkään.Muotoile taikinasta pyöreä tai soikea leipä.Kohota noin tunti liinalla peitetyssä kulhossa tai jauhotetussa korissa.Pane uuni lämpiämään kohoamisen aikana 250 asteeseen.Nosta ja kumoa leipä pellille ja paista sitä uunin alatasolla 10 minuuttia.Ota leipä uunista, säädä lämpötila 180 asteeseen ja voitele leipä vedellä.Jatka paistamista 180 asteessa vesikupin kanssa 30–40 minuuttia. Jos leipä ruskettuu liikaa, peitä se foliolla.Leipä on kypsä, kun siitä kuuluu pohjaan kopautettaessa kumea ääni.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 15.10.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.