Sadonkorjuuleipä

15.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sadonkorjuuleipä

Ainekset

1 kappale
1 2 dl vettä
2 10 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 tl sokeria
5 0,5 dl perunamuusijauhetta
6 3,5 dl hiivaleipäjauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 146 g
Proteiinia 27 g
Rasvaa 7 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 3210
Energiaa kcal 767

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Lisää sokeri, suola ja perunamuusijauhe.Lisää 1 dl jauhoja ja vispaa huolella vähintään 3–5 minuuttia.Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ensin vispaten, sitten käsin vaivaten.Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.Kohota liinan alla ainakin puoli tuntia (tai jääkaapissa seuraavaan aamuun).Ota taikina pöydälle ja pyörittele painellen ilmakuplat pois; hyvin alustettua taikinaa ei tarvitse pyöritellä pitkään.Muotoile taikinasta pyöreä tai soikea leipä.Kohota noin tunti liinalla peitetyssä kulhossa tai jauhotetussa korissa.Pane uuni lämpiämään kohoamisen aikana 250 asteeseen.Nosta ja kumoa leipä pellille ja paista sitä uunin alatasolla 10 minuuttia.Ota leipä uunista, säädä lämpötila 180 asteeseen ja voitele leipä vedellä.Jatka paistamista 180 asteessa vesikupin kanssa 30–40 minuuttia. Jos leipä ruskettuu liikaa, peitä se foliolla.Leipä on kypsä, kun siitä kuuluu pohjaan kopautettaessa kumea ääni.

© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5