Saariston savuporkkanaleivät

7.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Saariston savuporkkanaleivät

”Porkkanalohi” maistuu graavilohen sijaan alkupalana.

Ainekset

8 annosta
1 1 kg väriporkkanoita
2 2 l vettä
3 0,5 dl karkeaa merisuolaa
4 1 savutuspussi
Marinadi
1 1 dl oliiviöljyä
2 0,5 dl sitruunamehua
3 1 tl suolaa
4 1 rkl sokeria
5 1 rkl hienonnettua tilliä
6 0,5 tl jauhettua maustepippuria
Lisäksi
1 8 viipaletta ruis- tai saaristolaisleipää
2 1 rasia (150 g) kaualevitettä (Oatly påMackan)
3 1 punasipuli
4 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 70 g
Proteiinia 1 g 7 g
Rasvaa 12 g 92 g
Kuitua 3 g 26 g
Energiaa kJ 597 4776
Energiaa kcal 143 1142

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (150 g) kaualevitettä (Oatly påMackan)

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Pese porkkanat huolellisesti. Laita tyhjä pelti uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja keitä keltaisia ja oransseja porkkanoita 5–8 minuuttia. Keitä violetit porkkanat erikseen samassa vedessä. Valuta porkkanat.
  • Laita porkkanat savustuspussiin pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja savusta vielä 15 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen avaamista.
  • Suikaloi jäähtyneet porkkanat pitkittäin. Laita vaaleat ja violetit porkkanat eri astioihin. Yhdistä marinadin ainekset ja jaa marinadi porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  • Levitä kasvislevitettä leiville. Lisää päälle savuporkkanoita, suikaloitua punasipulia ja tilliä.

 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5