Saaristolaisten vegevoileipäkakku

20.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Saaristolaisten vegevoileipäkakku

Nyhtökaura sopii erinomaisesti kasvisvoileipäkakun täytteeksi. Vegaanisen kakun saat vaihtamalla tuorejuuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

Ainekset

8 annosta
1 1 paketti (325 g) saaristolaisleipä (esim. Maalahden limppu)
Täyte
1 1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: Saaristo)
2 1 porkkana
3 0,5 purjoa (noin 120 g)
4 0,5 sitruunan mehu
5 2 rkl öljyä
6 0,5 tl kuminansiemeniä
7 0,5 tl suolaa
8 1 paketti (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
Kotustus
1 1 dl kasvislientä
Kuorrute
1 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
2 1 ruukku tilliä
3 1 rkl piparjuuritahnaa
4 1 paketti (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun
1 1 porkkana
2 0,5 sitruunaa
3 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 183 g
Proteiinia 6 g 51 g
Rasvaa 15 g 123 g
Kuitua 4 g 34 g
Energiaa kJ 1 082 8652
Energiaa kcal 258 2068

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) nyhtökauraa (maku: Saaristo)

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee ensin täyte. Hienonna nyhtökaura tehosekoittimessa tai veitsellä. Kuori ja raasta porkkana. Halkaise purjo, huuhtele ja kuivaa hyvin. Hienonna purjo. Paista nyhtökauraa, porkkanaa ja purjoa öljyssä pannulla 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, kuminalla ja suolalla. Kun seos on jäähtynyt, sekoita 1 pkt tuorejuustoa joukkoon.

Asettele ison tuorekelmupalan päälle 4 leipäviipaletta kakun pohjaksi. Sivele kasvislientä pinnalle. Levitä 1/3 nyhtökauratäytteestä päälle. Peitä leipäviipaleilla, kostuta liemellä ja levitä päälle puolet jäljellä olevasta täytteestä. Kokoa seuraava kerros samoin ja laita päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Kostuta liemellä. Kääri kelmu tiiviisti kakun ympärille ja siirrä se jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Sulata herneet. Soseuta herneet, 1 ruukku tilliä ja piparjuuri sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Levitä kakun päälle ja koristele ohuilla porkkana- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5