Ruutuleivät

25.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruutuleivät

Pitkä telkkari-ilta vaatii kunnon eväät. Tee ruutuleivät etukäteen valmiiksi jääkaappiin ja paista mainostauolla, niin suosikkiohjelman seuraaminen ei keskeydy.

Ainekset

4 annosta
1 1 (250 g) esipaistettu ciabatta-leipä
2 50 g salamia
3 250 g mozzarellaa
4 0,5 punaista paprikaa
5 2 rkl pestokastiketta
6 1 - 2 rkl oliiviöljyä
7 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
8 1 tl oreganoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 122 g
Proteiinia 20 g 80 g
Rasvaa 29 g 115 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 940 7759
Energiaa kcal 464 1854

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa leipä neljään osaan. Ruuduta kukin pala terävällä veitsellä siten, että pohja ja reunat jäävät ehjiksi. Leikkaa salamiviipaleet suikaleiksi, viipaloi mozzarella ja suikaloi paprika. Sivele väleihin pestokastiketta sinne tänne. Täytä välit mozzarellalla, salamilla ja paprikalla.

Repäise foliosta neljä 15 x 15 cm:n kokoista palaa. Nosta leivät folion päälle ja taittele reunat leipää vasten parin sentin korkeudelle. Foliovuoat varmistavat, että leivät pysyvät koossa eikä juusto pääse karkaamaan. Valuta leipien päälle hieman öljyä. Mausta mustapippurilla ja oreganolla.

Paista leipiä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja leivät ovat kuumia myös sisältä.

Teksti:
Kuvat: Juho Salminen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5