Ruusunmarjasämpylät

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruusunmarjasämpylät

Ainekset

12 kappaletta
1 240 g pakasteruusunmarjasosetta
2 3 dl vettä
3 2 rkl siirappia
4 1 - 2 tl suolaa
5 0,5 dl öljyä
6 2 dl ruissihtijauhoja
7 1 pussi kuivahiivaa
8 9 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 0,5 dl voi- tai margariinisulaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 45 g 544 g
Proteiinia 6 g 76 g
Rasvaa 8 g 92 g
Kuitua 4 g 47 g
Energiaa kJ 1 173 14075
Energiaa kcal 280 3364

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata ruusunmarjasoseet ja lämmitä veden kanssa kädenlämpöiseksi. Lisää siirappi, suola ja öljy sekä ruisjauhoihin sekoitettu hiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Jaa kohonnut taikina 12-14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Sivele lämpimien sämpylöiden pinta rasvalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5