Ruusukaali-pekonipaistos

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruusukaali-pekonipaistos

Ruusukaalista ja pekonista saat maistuvan lisäkkeen lihalle, kalalle ja kanalle. Sadonkorjuuajan ruoassa on mukana omenaakin.

Ainekset

6 annosta
1 500 g ruusukaalia
2 4 viipaletta pekonia
3 1 hapan omena
4 1 tl timjamia
5 suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 23 g
Proteiinia 3 g 17 g
Rasvaa 5 g 32 g
Kuitua 3 g 16 g
Energiaa kJ 319 1915
Energiaa kcal 76 458

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Sianliha, Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 225-asteeseen. Huuhtele kaalit, poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa ohuelti kannat. Höyrytä tai keitä vähässä vedessä kaaleja viisi minuuttia. Pilko pekonit ja paahda uunissa laakeassa vuoassa 10 minuuttia. Pese ja halkaise omena, poista siemenkota ja pilko kuorineen. Nosta pekonit uunista ja lisää joukkoon höyrytetyt kaalit ja omenat. Mausta, sekoita ja kypsennä paistosta uunissa 15 minuuttia. Tarjoa liha-, kala- tai kanaruokien lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: omena pekoni sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5