Ruukkuleipäset

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruukkuleipäset

Ainekset

16 kappaletta
1 5 dl piimää
2 25 g hiivaa
3 0,75 dl leivontasiirappia
4 1 tl anista
5 1,5 tl suolaa
6 2 rkl öljyä
7 2 dl ruisjauhoja
8 3 dl hiivaleipäjauhoja
9 4 - 5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 0,5 dl siirappi-vettä
Pinnalle
1 1,5 rkl unikonsiemeniä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 457 g
Proteiinia 5 g 74 g
Rasvaa 3 g 49 g
Kuitua 2 g 35 g
Energiaa kJ 682 10911
Energiaa kcal 163 2608

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota kulhossa huoneenlämpöiseen piimään hiiva, siirappi, hienonnettu anis sekä puolet vehnäjauhoista. Anna taikinajuuren kohota liinan alla puoli tuntia, kunnes juuri kuplii. Lisää taikinaan suola, ruisjauhot, hiivaleipäjauhot, öljy sekä loput vehnäjauhoista. Alusta taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahtia ja leivo niistä kapeat tangot. Jaa tangot 8 osaan ja osat vielä kolmeen saman suuruiseen osaan. Pyörittele kolme pientä palloa jokaiseen 0,25 dl vetoiseen ja voideltuun vuokaan.Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi. Voitele leivät vielä kevyesti siirappi-vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna leipien hetken aikaa jäähtyä ennen kumoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5