Rusinaleipä

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rusinaleipä

Ainekset

1 1,5 dl vettä
2 1 dl puristettua appelsiinimehua
3 25 g hiivaa
4 3 rkl hunajaa
5 1 tl suolaa
6 2 rkl rypsiöljyä
7 2 dl grahamjauhoja
8 4 - 5 dl vehnäjauhoja
9 1 dl rusinoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 344 g
Proteiinia 44 g
Rasvaa 33 g
Kuitua 28 g
Energiaa kJ 7849
Energiaa kcal 1876

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä vesi ja puristettu appelsiininmehu. Liota hiiva nesteeseen ja lisää hunaja, suola, öljy, rusinat sekä jauhot. Alusta taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 40 minuuttia. Leivo taikinasta pitkänmallinen leipä ja nosta se voideltuun suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna leivän hetken aikaa jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5