Rusinakeksit

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rusinakeksit

Ainekset

50 kappaletta
1 200 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 4,5 dl vehnäjauhoja
5 1 rkl leivinjauhetta
6 2 dl rusinoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 447 g
Proteiinia 1 g 41 g
Rasvaa 3 g 170 g
Kuitua 0 g 22 g
Energiaa kJ 293 14641
Energiaa kcal 70 3499

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet ja rusinat ja lisää taikinan joukkoon. Anna taikinan levätä 15 minuuttia viileässä. Leivo taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä kaksi tankoa ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat käsien välissä palloiksi ja nosta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paina jokaiseen palloon haarukalla pintaan kuvio. Voit kastella haarukkaa välillä jauhoissa, ettei taikina tartu siihen. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5