Rusina-kanelibagelit

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rusina-kanelibagelit

Ainekset

26 kappaletta
1 5 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 3 rkl siirappia
5 3 rkl öljyä
6 2 dl sihtiruisjauhoja
7 1 dl rusinoita
8 1 tl kanelia
9 10 dl vehnäjauhoja
Keittämiseen:
1 2 l vettä
2 3 rkl siirappia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 653 g
Proteiinia 3 g 86 g
Rasvaa 2 g 50 g
Kuitua 2 g 42 g
Energiaa kJ 556 14464
Energiaa kcal 133 3457

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kuten tavalliset bagelit, lisää rusinat ja kaneli jauhojen kanssaLiuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja jauhoja koko ajan sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää. Kohota. Jaa taikina 16 palaan ja pyöritä palat "sämpylöiksi". Tee keskelle sormin pyörittämällä reikä. Kiehauta vesi ja siirappi suuressa kattilassa. Pane rinkelit kiehuvaan veteen ja jaa keitä niitä 1-2 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta bagelit pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai halkaise ja paahda jäähtyneet leivonnaiset. Täytä mieleiselläsi täytteellä tai valmista useampaa täytettä. Tarjoile aamu- tai välipalalla.

© SOK
Avainsanat: rusina sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5