Ruohosipulipihvit ja basilika-tsatsiki

11.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruohosipulipihvit ja basilika-tsatsiki

Ruohosipuli ja basilika-tsatsiki tuovat raikkautta jauhelihapihveihin. Paista pihvit grilliparilalla tai grillausalustalla molemmin puolin. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 ruukku ruohosipulia
3 1 kananmuna
4 1,5 rkl pihvimaustetta (suolatonta)
5 1 tl suolaa
Basilika-tsatsiki
1 0,5 kurkkua
2 2 dl turkkilaista jogurttia
3 1 raastettu valkosipulinkynsi
4 1 rkl sitruunamehua
5 ripaus suolaa
6 2 rkl hienonnettua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 14 g
Proteiinia 21 g 84 g
Rasvaa 22 g 90 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 256 5023
Energiaa kcal 300 1201

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi ja valuta siivilässä kuivaksi. Notkista jogurtti kulhossa ja sekoita joukkoon kurkkuraaste ja valkosipuli. Lisää sitruunanmehu ja suola. Anna tekeytyä pihvien teon ajan.

Hienonna ruohosipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon ruohosipulisilppu, muna ja mausteet. Muotoile kostein käsin isoiksi litteiksi pihveiksi.

Paista pihvit grilliparilalla tai grillausalustalla molemmin puolin. Sekoita tsatsikiin hienonnettu basilika ja tarjoile pihvien kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5