Runebergintortut

22.4.2010
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Runebergintortut

Talven maistuva leivonnainen on runebergintorttu, jossa maistuvat jauhetut mantelit ja piparkakkumurska.

Ainekset

10 annosta
Tortut
1 150 g margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 2 kpl kananmunaa
4 1 dl mantelia jauhettuna
5 1 dl piparkakkuja murennettuna (tai muita pikkuleipiä)
6 1,5 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
Koristeeksi
1 1 dl vadelmamarmeladia
2 1 dl tomusokeria
3 2 tl vettä (tai punssia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 80 g
Proteiinia 0 g 0 g
Rasvaa 0 g 0 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 136 1360
Energiaa kcal 32 325

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: margariinia, sokeria, kananmunaa, mantelia jauhettuna, piparkakkuja murennettuna (tai muita pikkuleipiä), vehnäjauhoja, vadelmamarmeladia

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Kuivien aineiden sekoittaminen

1. Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään. Pikkuleivät saat murennetuksi monitoimikoneessa tai nuijimalla pipareita muovipussissa esimerkiksi perunasurvimella.

Voin, sokerin ja munien vaahdottaminen

2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.

Jauhoseoksen lisääminen

3. Sekoita joukkoon jauhoseos.

Taikinan annostelu vuokiin

4. Nostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin.

Torttujen paistaminen

5. Paina torttuihin kostutetulla sormella syvennys ja pane siihen nokare marmeladia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä jairrota leivonnaiset vuoista (paperimuotteja ei välttämättä tarvitse irrottaa).

Torttujen kuorruttaminen

6. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin nestettä hyvin pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi renkaan keskelle teelusikallinen marmeladia.

© SOK
Avainsanat: leivos runebergintorttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5