Runeberginpiirakka

25.1.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Runeberginpiirakka

Kokeile runebergintorttuja uudessa muodossa, piirakassa!

Ainekset

15 annosta
1 200 g margariinia
2 2,5 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
6 2 dl murskattuja piparkakkuja
7 2 tl leivinjauhetta
8 1 prk (200 g) kermaviiliä
Pinnalle
1 2 dl vadelmahilloa
2 vaaleanpunaista sokerikuorritetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 571 g
Proteiinia 5 g 69 g
Rasvaa 12 g 173 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 1 155 17322
Energiaa kcal 276 4140

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon kermaviili. Aseta leivinpaperi noin 25 x 30 sentin kokoiselle uunipellille. Levitä taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Nosta palan keskelle nokare hilloa. Kehystä hillo sokerikuorrutteella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5