Runebergin kakku

28.1.2007
16 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Runebergin kakku

Ainekset

10 annosta
1 200 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 2 dl keksin- tai piparinmuruja
6 1 dl korppujauhoja
7 2 tl leiinjauhetta
8 0,5 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
9 1,5 dl maitoa tai omenamehua
Kostutus:
1 1 dl vettä
2 0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia
Pinnalle:
1 1 - 2 dl vadelmahilloa
Kuorrutus:
1 1 dl tomusokeria
2 0,5 rkl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 45 g 453 g
Proteiinia 5 g 47 g
Rasvaa 19 g 186 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 1 540 15402
Energiaa kcal 368 3681

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5